Farsangi fánk


Hozzávalók:

350 gr liszt
65 gr cukor
55 gr vaj
1 tojás fehérje
1 zacskó (7gr) szárított élesztő
200 ml tej
1 zacskó vaníliás cukor

100 gr étcsokoládé
színes szórócukor

olaj a sütéshez

  1. Minden alapanyagot tegyünk a keverőgép táljába, és a keveverőfejjel keverjük össze, majd váltsunk dagasztófejre, és dagasszuk a tésztát 20 percig.
  2. Takarjuk le a tálat, és langyos helyre téve dagasszuk a kétszeresére (kb 1 óra mondjuk 50 C-ra bekapcsolt sütőben)
  3. Nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és egy pogácsaszaggatóval szaggassunk kőrőket a tésztából, majd egy kisebb szaggatóval lukasszuk ki a közepüket. Letakarva pihentessük újabb 30 percet
  4. Bőséges olajban süssük meg a fánkokat, csorgassunk rájuk megolvasztott csokoládét, és szórjuk meg színes cukrokkal.