1. Vegyünk személyenként 100 gr durum búza lisztet, és kézzel dolgozzuk össze annyi vízzel, hogy egy kemény tésztagolyót kapjunk.
2. A tésztagolyót szakítsuk golflabda nagyságú darabokra, majd az itt leírt módon a tésztanyújtó segítségével nyújtsuk vékony lapokká.
4. Tegyünk fel egy lábasban vizet a tűzhelyre.
5. Amikor a víz forr tegyük bele a tésztát, és főzzük puhára. Figyeljünk oda arra, hogy a friss tészta sokkal rövidebb idő alatt megfő, mint a száraz tészta.
6. Vágjunk ízlés szerinti mennyiségű zsírszalonnát 1x1x1 centiméteres kockákra, majd süssük meg őket. Ha elkészültek vegyük ki a zsírból, és tegyük félre.
7. Tegyünk néhány evőkanálnyit a szalonna zsírjából egy serpenyőbe, és ebbe szedjuk a megfőtt tésztát. Melegítsük fel, morzsoljuk rá a túrót (3-4 személynek kb. 500 gr), és melegítsük össze a tésztát a túróval.
8. Szórjuk meg a félretett szalonnával, és tálaljuk.