Sütőtök torta

Hozzávalók:

410 gr cukor
240 ml olaj
4 egész tojás
280 gr finomliszt
300 gr sütőtök
1 csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj

A sütőtököt vágjuk darabokra, süssük meg. Ehhez a recepthez 300 grammnyi kihűlt sütőtökre lesz szükségünk, a maradékot használjuk más ételekhez, vagy egyszerűen együk meg még melegen :-). A sütihez szükséges mennyiséget elég addig sütni, ameddig megpuhul, a közvetlen fogyasztásra szánt adagot azonban szinte megégetve szeretem, ezért ezt még visszatettem egy kicsit...

Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral két 16 cm, vagy egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

Tegyük az összes hozzávalót a keverőgépünk táljába.


Keverjük 2-es fokozaton, ameddig az összes alapanyag elkeveredik, és egynemű masszát nem kapunk.



Az elkészült masszát öntsük az előkészített formá(k)ba, és 50-60 perc alatt süssük készre.